Important English Questions for SSC CHSL 2015 - Edu News

Breaking

Thursday, October 22, 2015

Important English Questions for SSC CHSL 2015

Important English Questions for SSC CHSL 2015
1. Throughout the years, Rita has _____ a style of her own.
(A) evolved
(B) dissolve
(C) devolve
(D) resolve
Answer : (A) evolved

2. You will have to account for all the _____ incurred during your tenure.
(A) losses
(B) lose
(C) looses
(D) lost
Answer : (A) losses

3. His act was not ____ by anyone.
(A) approval
(B) approving
(C) approve
(D) approved
Answer : (D) approved

4. Smoking in public has been ____by law.
(A) prohibited
(B) prevented
(C) disallowed
(D) forbidden
Answer : (A) prohibited

5. Do not be ____ of other's progress.
(A) proud
(B) possess
(C) fascinate
(D) jealous
Answer : (D) jealous

Questions 6 to 10: Choose the one which best expresses the meaning of the given word

6. SEGREGATE
(A) Disconnect
(B) Seclude
(C) Disunite
(D) Separate
Answer : (D) Separate

7. BANISH
(A) Force
(B) Trick
(C) Expel
(D) Polish
Answer : (C) Expel

8. SEDENTARY
(A) Inactive
(B) Unmoving
(C) Fixed
(D) Still
Answer : (A) Inactive

9. BAFFLE
(A) Confuse
(B) Deceive
(C) Sorry
(D) Reveal
Answer : (A) Confuse

10. TRANSIENT
(A) Ephemeral
(B) Unstable
(C) Irregular
(D) Temporary 
Answer : (A) Ephemeral

Like this Do Online preparation for competitive exam with kachhua....

What does kachhua provide?
Video lecture : Here we provide videos in which all important topics are included.By these videos you can learn everything at your home.There is no requirement to go to any coaching class.
Material : Here we provide Online Competitive exam material,which you can read in your PC or mobile.
Test and solution : Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided,by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

click the below link for preparation of SSC CHSL Exam with kachhua.....


SSC (Staff Selection Commission) :
CLICK HERE

Click the below links for do preparation of english...
Daily English (MCQ Test Series) :  
Complete English :  

Click the below link For other competitive exams like TALATI, GPSC, IBPS, CCC, UPSC, HTAT, TET, TAT etc. :